Κυβέρνηση κατά ΝΔ για τη φασιστική επίθεση στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη φασιστική επίθεση στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στα social media, κάλεσε τη ΝΔ να καταδικάσει τη βεβήλωση του μνημείου.

«Η Νέα Δημοκρατία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», δήλωσε και ζήτησε από τη μείζονα αντιπολίτευση «να καταδικάσει άμεσα την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τους φασίστες».

Επίσης, ζήτησε από τη ΝΔ «να σταματήσει να τους προσφέρει πολιτική κάλυψη και νομιμοποίηση».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, τονίζοντας ότι «τα όσα επακολούθησαν της σημερινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία με τη FYROΜ προκαλούν οργή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος αμαυρώνει τη χώρα μας διεθνώς, όπως και τα δημοσιεύματα για επιθέσεις ακροδεξιών διαδηλωτών σε άτομα στη Ροτόντα».

Στην ανακοίνωση, συμπληρώνεται ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή ούτε στις φασιστικές πρακτικές, ούτε στην ακροδεξιά ρητορική που τις καλλιεργεί. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί έστω και σήμερα τις ευθύνες του και να σταματήσει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στο εθνικιστικό μίσος και τη βία».

 

Σχετικά Νέα