Κρατάμε υπεύθυνη στάση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ υποστηρίζει ο Λοβέρδος

«Σανίδα σωτηρίας δεν δίνουμε σε κανένα. Ούτε σε κόμματα που θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τα σχόλια περί φιλοκυβερνητικής διάθεσης του κόμματός του, για την υπεύθυνη και πολύ σοβαρή στάση, όπως είπε, που κρατά για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ώστε να μην υπονομευτεί η εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια.

«Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κρατήσει μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη στάση μη έχοντας δημιουργήσει προβλήματα για θέματα εξωτερικής πολιτικής, που υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του Σκοπιανού», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, με αφορμή την κύρωση στην Ολομέλεια δύο φορολογικών συμφωνιών της ΕΕ με Λιχτενστάιν και Άγιο Μαρίνο.

«Η ασυνάρτητη εκκίνηση του θέματος από την κυβερνητική πλευρά δημιούργησε προβλήματα ενώ στερεί τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Μετά τα συνάντηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της ΔΗΣΥ, επιλέξαμε να κρατήσουμε πολύ χαμηλούς τόνους. Αυτή τη συνεπή στάση την επέστρεψαν με προβοκάτσια και ως φιλοκυβερνητική διάθεση και κυβερνητικότητα».

«Και οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είναι κριτικές για την κυβέρνηση. Εμείς κρατάμε ψηλά τον πήχη της ενότητας και την ανάγκη συνεννόησης για να μην υπονομευτεί η θέση της χώρας», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετικά Νέα