Κρανίου τόπος: Στο ζενίθ η αγωνία για τους αγνοούμενους

Κορυφώνεται, καθώς περνούν οι ώρες, η αγωνία όλων για τους αγνοούμενους από την πύρινη κόλαση της ανατολικής Αττικής, την ώρα που ο επίσημος αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 82.

Οι έρευνες για ανεύρεση αγνοούμενων, ο αριθμός των οποίων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος, συνεχίζονται από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων και εστιάζονται στη θέση Μάτι, αλλά και στην γύρω περιοχή.

Η Πυροσβεστική με ανακοίνωσή της καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και αύριο (Παρασκευή 27 Ιουλίου), από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως μέχρι το Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των θυμάτων.

Όπως ανέφερε, έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε αρκετά θύματα, τα περισσότερα από τα οποία απανθρακώθηκαν ή πνίγηκαν στο νερό.

Ο κ. Καρακούκης σημείωσε ότι γίνεται διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας τόνισε ότι στη διαδικασία συμμετέχει όλη η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών – Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη βοήθεια από άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες» και τόνισε πως «η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA». Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης, όχι μόνο νεκροτομής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα