ΚΠΣ: Η απόφαση Κοντονή καλλιεργεί σύγχυση την οποία εκμεταλλεύεται η Δεξιά

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ασκούν έντονη κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, αλλά και στη ΝΔ, με αφορμή την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού”.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: “Η Ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί στην εν λόγω εκδήλωση, διότι όπως ψευδώς διατείνεται, η ημερίδα καταφέρεται μονομερώς κατά των κομμουνιστικών καθεστώτων και αποκρύπτει τα ναζιστικά εγκλήματα.

Η αθλιότητα του κ. Κοντονή καλλιεργεί τη σύγχυση την οποία αξιοποιεί με τη σειρά της η Δεξιά. Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται παρομοίως “στα θύματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού” άποψη η οποία είναι επιπλέον ανιστόρητη αφού έτσι συμπεριλαμβάνει τους ανανεωτές της αριστεράς και τους ευρωκομμουνιστές”.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία καταγγέλλουν την κυνική διαστρέβλωση της αλήθειας και την προσπάθεια ισοπεδωτικής ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού από όπου και αν προέρχεται, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, και τονίζουν:

“Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θεωρούν την απόφαση του κ. Κοντονή προσβολή στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και του σταλινισμού σε όλη την Ευρώπη και προσβολή στους αγώνες των δημοκρατικών πολιτών στη χώρα μας και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να μην ξαναβρούν πρόσφορο έδαφος για να επικρατήσουν οι ιδέες του ναζιστικού ή του σταλινικού ολοκληρωτισμού. Ως σοσιαλδημοκράτες θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια ανοιχτή δημοκρατική και ανεκτική κοινωνία, αλλά και να ορθώνουμε αναχώματα όταν πρόκειται για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, γιατί γνωρίζουμε ότι οι ομοϊδεάτες μας υπήρξαν τα πρώτα θύματα των ολοκληρωτισμών παντού στον κόσμο”.

Σχετικά Νέα