Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής προς την κα Μαριάν Σκικλούνα, γενική διευθύντρια της Αρχής Οικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας, και προς τον κο Κένεθ Φαρούτζια, διευθυντή της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της χώρας:

«Στις γραπτές απαντήσεις σας διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι έχετε αποφύγει να αναφέρετε τα ονόματα ή τον αριθμό των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Pilatus Bank. Θα σας πω εγώ μερικά, λοιπόν: Η Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια αποκάλυψε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, ο υπουργός Τουρισμού και ο επιτελάρχης του πρωθυπουργού της Μάλτας εμπλέκονται στην υπόθεση. Αυτές τις πληροφορίες της έδωσε στην Γκαλίθια μια μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, η Μαρία Εφίμοβα. Η κυβέρνηση της Μάλτας ζητά από την Ελλάδα να εκδώσει την Εφίμοβα και η Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια δολοφονήθηκε. Κατόπιν όλων αυτών, λοιπόν, το ερώτημα είναι: Αυξήσατε την εποπτεία σας στην Pilatus Bank ή όχι; Εάν πράγματι κάνατε έρευνα θέλουμε τα αποτελέσματα. Εάν δεν το κάνατε τι είστε; Ανίκανοι ή συνένοχοι;»

Η Μαριάν Σκικλούνα απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεσμεύεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας και ότι δεν μπορεί να προβεί σε τέτοιες αποκαλύψεις. Δήλωσε, βέβαια, πως οι αρχές αύξησαν τις έρευνες τους στην Pilatus Bank και διαπίστωσαν ότι όντως εμπλεκόταν σε κάποιας μορφής ξέπλυμα χρήματος. Είπε, όμως, πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα.

Κατόπιν επίμονων ερωτήσεων του Στέλιου Κούλογλου, ο Κένεθ Φαρούτζια παραδέχθηκε ότι αν και η απόφαση για την διεξαγωγή των ερευνών είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο, αυτές ξεκίνησαν μόλις τον Φεβρουάριο, δηλαδή πέντε μήνες μετά την δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου!