Κούλογλου:Παγωμένο το κλίμα στις Βρυξέλλες μετά τις επιθέσεις

250_0f066430b196f6714a45081dbd41cb05
Μιλώντας σήμερα στον Real fm, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες θυμίζει την 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ, όπου υπήρχε η αντίστοιχη παγωνιά κάτι μεταξύ θλίψης και φόβου ενώ κεριά έχουν αρχίσει να ανάβουν μερικοί για τα θύματα. Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας που να μπορούν να σταματήσουν έναν καμικάζι εάν θέλει να εκραγεί, συμπλήρωσε, ενώ υπάρχουν ακόμα κυκλώματα τζιχαντιστών που πρέπει να εξαρθρωθούν.
Επιπλέον, ο Στ. Κούλογλου τόνισε ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε τα πραγματικά αίτια που μας οδήγησαν ως εδώ, προσθέτοντας πως το κυριότερο από αυτά είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία το πιο πρόσφορο έδαφος για την εκπαίδευση των τρομοκρατών.
Επίσης, είπε ότι οι δράστες και στις Βρυξέλλες αλλά και στο Παρίσι ήταν υπήκοοι Γαλλίας και Βελγίου από ευπαθείς γειτονιές, όπου νέοι είναι αποξενωμένοι από τον κοινωνικό ιστό. Πρέπει να γίνει μια προσέγγιση και συζήτηση με το μετριοπαθές Ισλάμ ώστε να απομονωθούν τα εξτρεμιστικά στοιχεία, συμπλήρωσε.
Αυτή τη στιγμή, είπε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, 500 Βέλγοι πολεμούν με το ισλαμικό κράτος, είναι εκπαιδευμένοι στα όπλα και στο μίσος ενώ υπάρχει και ένας κύκλος, συγγενών,που τους προστατεύει. Μένει να δούμε αν η επίθεση ήταν απάντηση στη σύλληψη ή αν οι δράστες αισθάνθηκαν ότι σφίγγει ο κλοιός και προέβησαν στις επιθέσεις, δήλωσε.
Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη έναν πολιτικό παράγοντα που πέρασε στα ψηλά ότι το Βέλγιο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από το καλοκαίρι θα αρχίσει να συμμετέχει στους βομβαρδισμούς κατά του ισλαμικού κράτους.

Σχετικά Νέα