Κουτσούμπας: Κατάπτυστη η Συμφωνία των Πρεσπών

«Κατάπτυστη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, σημειώνοντας επίσης ότι είναι προϊόν πιέσεων από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε ότι η Συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου με τα αλυτρωτικά σπέρματα που εμπεριέχει. «Η συμφωνία που υπογράψατε με τον Ζάεφ είναι μια συμφωνία που έχει την σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι «η Συμφωνία που υπογράψατε είναι Νατοϊκή και το φωνάζει από την αρχή του κειμένου της».

Ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος συνεχίζοντας την σφοδρή του κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι ήταν «έτοιμη για τη βρώμικη δουλειά ως τσιράκια του ΝΑΤΟ». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ακολουθώντας τις οδηγίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει κρύψει την αλήθεια, έφερε την Συμφωνία προς ψήφιση με βάσει προκαθορισμένων ημερομηνιών και χρονοδιαγραμμάτων.

«Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνετε να λέτε ότι πρόκειται για μια διμερή συμφωνία και ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι επιθυμία του λαού της γειτονικής χώρας. Από που προκύπτει αυτό;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε ως εξής: «Κάποιοι επικαλέστηκαν ακόμα και το ΕΑΜ λέγοντας ότι η δική σας αριστερά φέρνει τη συνέχεια. Λίγη ντροπή. Το ΕΑΜ έγραψε ιστορία γιατί δεν υποτάχθηκε στις σειρήνες εκείνης της εποχής. Τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας την Ειρήνη Γκίνη, ηρωίδα που εκτέλεσαν τα γερμανικά όπλα με την σφραγίδα made in USA, αυτούς που προσκυνάτε εσείς σήμερα. Τσίράκια είστε των αμερικανών και το ΝΑΤΟ. Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του Δημοκρατικού Στρατού, δεν στάθηκε ούτε θα σταθεί δίπλα στην σημαία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Αναφέρθηκε επίσης στα γεωπολιτικά θέματα που εγείρει η Συμφωνία των Πρεσπών, στη Βαλκανική, θέματα τα οποία θα εκμεταλλευτούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. «Τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια». Το όχι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, όπως σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ, σημαίνει όχι στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα