Κουρουμπλής: Η Σαμοθράκη είναι νησί με εθνικό ρόλο και σημασία

Για ένα νησί με εθνικό ρόλο και σημασία έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ανακοίνωσή του μετά την ανοιχτή συνάντηση που είχε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καΐση και Δημήτρη Ρίζο.

«Η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αισθανθούν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης ότι δεν ζουν σε μια ξεχασμένη περιοχή», δεσμεύθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον διάλογο με τους φορείς του νησιού. Σημείωσε δε, ότι τα έργα υποδομής στο νησί πρέπει να γίνουν με προοπτική και δεσμεύτηκε ότι το λιμάνι στην Καμαριώτισσα θα είναι ανθεκτικό, θα δέχεται πλοία μέχρι 130 μέτρα και κρουαζιερόπλοια, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι στο Θερμά υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια αξιοποίησής του για περισσότερες χρήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η τουριστική. Για το θέμα των συγκοινωνιών και των διασυνδέσεων ανέφερε ότι «με επιμονή στη συνεργασία βρέθηκαν λύσεις και ότι το υπουργείο παραμένει ανοιχτό για περαιτέρω βελτιώσεις». Είπε ακόμα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ότι ακόμα και πολιτικοί από άλλους χώρους αναγνωρίζουν την αλλαγή που έχει γίνει στην ακτοπλοΐα, ότι είναι δυνατή η υπογραφή συμβάσεων με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα και ότι θα μεταφέρει στο ΣΑΣ τα αιτήματα για νέα δρομολόγια, όπως και ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα για τη σύνθεση των πληρωμάτων.

Στη συνάντηση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, παρόντες ήταν, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας. Συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαλατόμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αντιπολίτευση.

Σχετικά Νέα