Κουρουμπλής: Έγκαιρη και άμεση η παρέμβαση του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό 715 ανθρώπων

Η παρέμβαση του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό συνολικά 715 ατόμων ήταν “έγκαιρη και άμεση” τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τα συλλυπητήρια “της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος σε όλες τις οικογένειες που δοκιμάζονται, είτε έχασαν ανθρώπους, είτε έχουν τραυματίες, αλλά και σ’ εκείνους που έζησαν τραγικές στιγμές”, ενώ συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος “τα οποία με ευσυνείδητο τρόπο ρίχτηκαν στη μάχη” για τη διάσωση όσων βρίσκονταν σε κίνδυνο.

“Κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή, δεσμεύσαμε και σκάφη ιδιωτικά για να συνδράμουν την όλη επιχείρηση” σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως “μπορεί να πει κανείς ότι ήταν άμεση και έγκαιρη η παρέμβαση του Λιμενικού”.

“Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση”, σημείωσε ο υπουργός και εξήγησε: “Έπρεπε να χρησιμοποιηθούν φουσκωτά σκάφη και μεταφέραμε τους ανθρώπους χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα. Ενώ είχαμε σχεδιάσει να τους μεταφέρουμε με δύο οχηματαγωγά, που είχαμε επιτάξει εκεί, στην περιοχή, ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα στη θάλασσα, που δεν ρισκάραμε να ανεβάσουμε ανθρώπους στα οχηματαγωγά, φοβούμενοι οι άνθρωποι που είναι και ειδικοί, ότι μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αμέσως έσπευσαν στην περιοχή “όλες οι δυνάμεις του Λιμενικού, οι ειδικές δυνάμεις των βατραχανθρώπων […] και είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην τραγικότητα των στιγμών”.

“Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή φάνηκε ότι το Λιμενικό Σώμα είχε εξαιρετικά καλό συντονισμό στη διάσωση των ανθρώπων” υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με τον οποίο οι δυνάμεις του Λιμενικού εξακολουθούν να “χτενίζουν” την περιοχή “μήπως χρειαστεί κάποιος άνθρωπος βοήθεια”.

“Δεν έχει σταματήσει το Λιμενικό. Χτενίζουμε την περιοχή. Γύρω στις 3:30 που μεταφέραμε και τον τελευταίο άνθρωπο” ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα