Κουμουτσάκος: Πράξη καθήκοντος το αίτημα της ΝΔ για εκλογές

iouoimΛίγες ώρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την προσφυγή στις κάλπες, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος,δήλωσε ότι το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές είναι «πράξη καθήκοντος» και «πολιτική ευθύνη», με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να επιβάλει εκλογές σε μία κυβέρνηση που δεν θέλει την επιλογή της κάλπης και είναι «γαντζωμένη στην εξουσία», όμως υπογράμμισε ότι σε συνθήκες «ραγδαίας κατάρρευσης» της χώρας οφείλει να δείξει στους πολίτες το σημερινό αδιέξοδο.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη είναι πράξη ευθύνης, καθώς το κόμμα δεν μπορεί να περιμένει με πολιτική σκοπιμότητα τη διάλυση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δεν μπορείς να λες «το σπίτι καταρρέει και περιμένω να καταρρεύσει στα χέρια του άλλου»», είπε και επισήμανε ότι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητοτάκης προς την κυβέρνηση ήταν «δεν μπορείτε να κυβερνήσετε», μήνυμα προς έναν πρωθυπουργό που «οδήγησε τη χώρα αχρείαστα σε τέσσερις εκλογές μέσα σε 15 μήνες».

 

Σχετικά Νέα