Κουίκ:Η Λέσβος όπως και όλη η Ελλάδα δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης

             

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

«Η ΓΙΑΓΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΚΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ»

«Η Λέσβος όπως και όλη η Ελλάδα, δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης και απάντηση στην απανθρωπιά ορισμένων στο χώρο της Ευρώπης.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό και τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο Δήμο, αλλά και όλους εκείνους τους κατοίκους του νησιού που είτε αυτόνομα είτε οργανωμένοι σε εθελοντικές ομάδες δράσεις, πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για όλους εκείνους τους ανθρώπους που για να σωθούν από έναν ανηλεή πόλεμο στην πατρίδα τους και χρησιμοποιώντας ως δίοδο την Ελλάδα, αναζητούν την ελπίδα κυρίως σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα στελέχη του Λιμενικού αλλά και της Αστυνομίας τα οποία χωρίς το ρολόι στο χέρι, εργάζονται σκληρά για τη διάσωση, την ταυτοποίηση και την προώθηση όλων εκείνων που κατορθώνουν να φτάσουν μέχρι τα παράλιά μας.

Δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά, που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα του Αιγαίου.

Ορθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του χθες το μεσημέρι εδώ στη Μυτιλήνη, είπε ότι κάποιοι έχουν μετατρέψει το Αιγαίο του φωτός και της ειρήνης σε ένα πέλαγος που νεκρώνει ζωές».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Λέσβο, η οποία πραγματοποιήθηκε και με την ευκαιρία της χθεσινής επετείου για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις σχετικές εκδηλώσεις.

Ακολουθώντας το επίσημο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης, παρακολούθησε την εντυπωσιακή μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, προσκύνησε τον εορτάζοντα Αρχάγγελο Μιχαήλ στον Ι.Ν. του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο και επισκέφθηκε την Σκάλα Συκαμιάς, όπου οι κάτοικοι του χωριού του Στρατή Μυριβήλη, έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος της υποδοχής του προσφυγικού κύματος.

«Είχα την τύχη να γνωρίσω στη Συκαμιά την γιαγιά Αιμιλία. Έπραξε άριστα η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου που την παρακίνησε να έρθει στην υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να την γνωρίσει και να την ευχαριστήσει από κοντά ο ίδιος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Η γιαγιά Αιμιλία που έγινε παγκόσμια γνωστή από τη φωτογραφία με τις άλλες γιαγιάδες της Συκαμιάς που τάιζαν με μπιμπερό προσφυγόπουλα, είναι η ταυτοποίηση της τεράστιας ψυχής που έχει η Ελληνίδα μάνα, όταν μάλιστα η ίδια έχει γνωρίσει την προσφυγιά και την ξενιτιά» σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ συνομιλώντας με τον παλιό του συνάδελφο, τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη, που βρίσκεται στο νησί για να καλύψει το προσφυγικό ρεπορτάζ.

Σχετικά Νέα