Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Σεπ 12th, 2016

Κομισιόν:Στήριξη στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

images-2Την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας για τη δημιουργία 1.500 θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και την ανάγκη παροχής ευρωπαϊκής βοήθειας προκειμένου να ζήσουν με ασφάλεια, τόνισε η επίτροπος, αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των φύλων, Βέρα Γιούροβα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη για χρηματοδότηση, αποστολή ανθρώπινου δυναμικού και εμπειρογνωμόνων, είπε η κ. Γιούροβα, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,παράλληλα, η επίτροπος δέχθηκε ότι οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για μετεγκατάσταση των προσφύγων, δεν υλοποιούνται, τονίζοντας ότι ο αρμόδιος επίτροπος, Δ. Αβραμόπουλος, κάνει τα δέοντα βήματα, τα οποία περιλαμβάνουν και την κίνηση διαδικασιών επί παραβάσει, με έσχατο μέσο την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι η επίτροπος συζήτησε το θέμα των προσφύγων και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.

Η κ. Γιούροβα προωθεί επίσης, με βάση την πρόβλεψη της Λισαβόνας, πρόταση για την υιοθέτηση ενός προ-πτωχευτικού καθεστώτος, το οποίο θα ενεργοποιεί σχετικές διαδικασίες για τις επιχειρήσεις εγκαίρως, ώστε να καταφέρνουν να επιβιώνουν πριν πτωχεύσουν.

Για τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών του Νότου πριν τρεις μέρες στην Αθήνα, είπε ότι έγινε σε πνεύμα ενότητας για το μέλλον της Ευρώπης και αυτές οι απόψεις θα ακουστούν στην άτυπη σύνοδο των 27, την Παρασκευή στη Μπρατισλάβα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo