Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 23rd, 2015

Κομισιόν:Παροχή βοήθειας σε Ελλάδα και Βουλγαρία για αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές

αρχείο λήψης (1)

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο σήμερα  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει στην Ελλάδα Βοήθεια ύψους 9,9 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα,στην ανακοίνωση της Κομισιόν, επισημαίνεται οτι το χειμώνα του 2015 η Ελλάδα υπέστη εκτεταμένες πλημμύρες που έπληξαν πέντε περιφέρειές της. Το εν λόγω ποσό που θα αντληθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ θα βοηθήσει στην αποκατάσταση υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, θα επιτρέψει την κάλυψη του κόστους για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης και διάσωσης και θα βοηθήσει να καλυφθούν ορισμένες από τις δαπάνες καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, 6,3 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν και  στη Βουλγαρία. Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου υπογράμμισε «το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα αλληλεγγύης που διαθέτουμε σε δύσκολους καιρούς. Μαζί προσφέρουμε οικονομική στήριξη στις περιφέρειες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που επλήγησαν από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα, οι οποίες προκάλεσαν σημαντικές ζημιές. Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε μαζί».

 

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo