Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Μαρ 29th, 2016

Κλειστό και την Τετάρτη το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

b27925d518db9bd4061f502cc6bfc5e9-1-696x464

To διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ θα παραμείνει κλειστό για τους επιβάτες και την Τετάρτη, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, μία εβδομάδα μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία ισοπεδώθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις, για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από τις Βρυξέλλες, αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου» ανέφερε σε μήνυμά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η εταιρεία Brussels Airport.

Μια διαδικασία προσομοίωσης που προέβλεπε τη μερική επαναλειτουργία του, κατά τη διάρκεια της οποίας άνοιξαν ορισμένες θυρίδες ελέγχου των εισιτηρίων σε ένα κτίριο του αερολιμένα, πραγματοποιήθηκε σήμερα και η Brussels Airport θέλει να μελετήσει περαιτέρω τα αποτελέσματα, εξήγησε μία εκπρόσωπος τύπου με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση να μην λειτουργήσει το αεροδρόμιο «δεν είναι συνέπεια της προσομοίωσης, που ολοκληρώθηκε στις 17.00» ώρα Βρυξελλών (18.00 ώρα Ελλάδας), διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου Άνκε Φράνσεν, διευκρινίζοντας ότι τα αποτελέσματα της δοκιμής δεν θα είναι γνωστά πριν από αύριο το πρωί.

Επιπλέον, η εταιρεία Stib, που διαχειρίζεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό θα επαναλειτουργήσουν αύριο εκτός του σταθμού Μάαλμπεκ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του την 22α Μαρτίου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo