Κλειστό επ’ αόριστον από αύριο το τελωνείο των Κήπων

Σε αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από αύριο Δευτέρα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες του νοτίου Έβρου.trakter

Σήμερα Κυριακή το τελωνείο των Κήπων παρέμεινε αποκλεισμένο από τις 12.00 έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι ενώ είναι προγραμματισμένο να ξανακλείσει από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.

Παράλληλα, κλειστός παρέμεινε την Κυριακή ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο του Ορμενίου από τις 12.00 έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι, αποκλεισμός που θα επαναληφθεί από τις 17.00 έως τις 21.00 το βράδυ. Απροσπέλαστος τις ίδιες ώρες είναι και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, στην έξοδο προς Ψαθάδες.

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνουν λόγο εκπρόσωποι των αγροτών του νομού.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου

Στο μεταξύ, παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου και δηλώνουν αποφασισμένοι από αύριο Δευτέρα να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους.

Σήμερα Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών, εμπόρων και όλων σχεδόν των επαγγελματικών τάξεων της νότιας Λακωνίας στους Μολάους, ενάντια στο ασφαλιστικό.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι αγρότες κρατούν κλειστή την νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στα διόδια Ισθμού, ενώ κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι, τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30.

Από χθες Σάββατο στον Ισθμό, οι αγρότες ελέγχουν όλα τα αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στην Αττική και δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά προϊόντα, ούτε έμποροι λαϊκών αγορών.

Στην Αρκαδία οι αγρότες έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως – Κορίνθου στα διόδια Νεστάνης από τις 17.00 το απόγευμα ως τις 22.00 το βράδυ με την κυκλοφορία να εκτρέπεται από τον Αχλαδόκαμπο.

Οι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν στα δύο μπλόκα και το βράδυ ετοιμάζονται από το μπλόκο Κουτσοποδίου να κλείσουν την εθνική οδό Μυκηνών – ‘Αργους, ενώ το μπλόκο της Δαλαμανάρας έχει καλέσει το απόγευμα να πάνε και να διαμαρτυρηθούν άλλες επαγγελματικές τάξεις που διαφωνούν με το ασφαλιστικό και να οργανωθούν ενόψει της γενικής απεργίας της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.

Σχετικά Νέα