Κλειστός επ’ αόριστον ο δήμος Σύμης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρών

Αεροφωτογραφία από την Σύμη , Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης -που κοινοποιήθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών- ο δήμος Σύμης θα παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρών στη Σύμη.

Συγκεκριμένα,το δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση καθώς, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.Το Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης λειτουργεί με μια αγροτική ιατρό καθώς ο ειδικευμένος ιατρός βρίσκεται σε άδεια συνταξιοδότησης. Η γιατρός καλείται να αντιμετωπίσει μόνη όλα τα περιστατικά του νησιού με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά.

Από 1η Νοεμβρίου και για ένα μήνα θα μεταβεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για εκπαίδευση και το νησί θα μείνει χωρίς ιατρική κάλυψη. Επισημαίνεται ότι τους θερινούς μήνες οι δημότες φθάνουν τους 10.000, ενώ όλο τον χρόνο πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά από την εισροή προσφύγων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ως μορφή διαμαρτυρίας επειδή οι επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους αρμοδίους δεν απέφεραν το επιβεβλημένο αποτέλεσμα για την ιατρική κάλυψη του νησιού.

Σχετικά Νέα