Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Απρ 11th, 2016

ΚΚΕ:Έλλειψη κρατικής ευθύνης και μέριμνας για τους πρόσφυγες

jghgkjΠαντελή έλλειψη κρατικής ευθύνης και μέριμνας για τους πρόσφυγες εδώ και μήνες, κάνει λόγο το ΚΚΕ για τα επεισόδια της Κυριακής στην Ειδομένη.

«Η συμφωνία εγκλωβισμού των προσφύγων που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ε.Ε. αποτελεί το βασικό παράγοντα που οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία χιλιάδες πρόσφυγες», συνεχίζει λέγοντας το ΚΚΕ.
Στη συνέχεια, ρίχνει βολές κατά της κυβέρνησης ότι αφήνει χώρο «στην ασύδοτη δράση των διάφορων ύποπτων ΜΚΟ που, με τον μανδύα της «αλληλεγγύης», παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων. Ενώ γίνεται άλλοθι για τη βία και την καταστολή από τη μεριά της ηγεσίας της FYROM, που εναρμονίζεται με τις επιδιώξεις ιμπεριαλιστικών κρατών και των οργανισμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.»
Το ΚΚΕ καλεί «για ακόμη μία φορά άμεσα μέτρα με κρατική ευθύνη, για τη δημιουργία ανθρώπινων όρων και χώρων προσωρινής φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες και που θα λειτουργούν μόνο με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων ΜΚΟ και άλλων ανεξέλεγκτων δήθεν «αλληλέγγυων»».
«Οργανωμένη μετακίνηση των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά βάζοντας τέρμα στις απαράδεκτες συνθήκες διαμονής τους», υπογραμμίζει καταλήγοντας.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo