Κινητοποίηση στο ΕΚΠΑ για τη συνδρομή για τη στάθμευση φοιτητών ΑμεΑ

amea-nomiki

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα στην είσοδο του πάρκινγκ της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία, φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι.

Λόγος της κινητοποίησης ήταν το γεγονός ότι η πρυτανεία ανακοίνωσε ότι οι δύο φοιτητές ΑμεΑ της σχολής πρέπει να πληρώνουν μηνιαία 20 ευρώ για να μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους.

Τελικά η πρυτανεία με νεότερη ανακοίνωση από την Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχείρισης της περιουσίας του ΕΚΠΑ ανακάλεσε την αρχική απόφαση και παραχωρεί δωρεάν τις θέσεις πάρκινγκ στους φοιτητές.

«Οι φοιτητές ΑμεΑ του ΕΚΠΑ δύνανται να σταθμεύουν δωρεάν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών», αναφέρεται σχετικά.

«Σημαντική νίκη» χαρακτήρισε η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» την κατάληξη της υπόθεσης. Νωρίτερα, ο Αντώνης Ρέλλας από την Κίνηση είχε καταδικάσει (ΣΚΑΪ) την κατάπτυστη απαίτηση, δεδομένου ότι το κτήριο είναι δημόσιο.

Επίσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ είχε ζητήσει την ανάκληση της απόφασης των πρυτανικών αρχών. «Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι, αλλά μετατρέπονται σε μια κοινωνικά, πολιτισμικά και εκπαιδευτικά περιθωριοποιημένη ομάδα».

«Η περιθωριοποίησή τους δεν είναι συνέπεια της βλάβης που τα σώματά τους φέρουν. Είναι συνέπεια των αντιλήψεων, των πολιτικών και των πρακτικών που εφαρμόζονται», σημείωναν.

 

Σχετικά Νέα