ΚΙΝΑΛ: Τρίτη απαλλαγή για τον Ανδρ. Γεωργίου – Να ζητήσει συγγνώμη η Ν.Δ.

Δριμεία επίθεση σε Ν.Δ. και κυβέρνηση εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή το απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, σημειώνοντας πως «αθωώθηκε για τρίτη φορά από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τις κατηγορίες περί δήθεν παραποίησης των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 και μάλιστα παρά τις διατεταγμένες αναιρέσεις των εισαγγελέων».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «ο κ. Γεωργίου είχε τεκμηριώσει σύμφωνα με τους κανόνες της Eurostat το έλλειμμα που είχε “αφήσει” η Κυβέρνηση της ΝΔ, της δεξιάς με Πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Αυτό το έλλειμμα που ανερχόταν στο 15,3% μαζί με τον εκτροχιασμό της Οικονομίας κατά τα έτη 2004-2009 οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στην επιβολή των Μνημονίων. Ο κ. Καραμανλής οφείλει επί τέλους να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες».

Παράλληλα, τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, οφείλουν να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό».

«Επίσης ο κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνησή του οφείλουν να παύσουν να συγκαλύπτουν ενεργά τις ευθύνες των Κυβερνήσεων της ΝΔ, και τις ευθύνες του Κ. Καραμανλή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Νέα