Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Απρ 27th, 2016

Κερέ:Ισχυρή η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών

36AE154C07AD5CE844E5BC7DCA96430E

Η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι ισχυρή, διαβεβαίωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 ORE»

«Το κρίσιμο ζήτημα αφορά την πρόσβαση σε ρευστότητα, η οποία εξαρτάται τόσο από τη συνολική εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, όσο και από τον υψηλό αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων» τόνισε αναλυτικά και υποστήριξε ότι το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» θα πρέπει να διευθετηθεί με αποφασιστικό τρόπο.

Αναφερόμενος στο Eurogroup που έμεινε στον «αέρα», σημείωσε ότι η σύγκληση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

«Η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, μόλις οι καταθέτες επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες και αυτές δανειοδοτήσουν εκ νέου την οικονομία» τόνισε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει έρθει πιο κοντά στις θέσεις των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρχει συμφωνία για το ασφαλιστικό και φορολογικό ζήτημα.

Τέλος, αναφερόμενος στον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης δημοσιονομικών μεγεθών,εξήγησε ότι, εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της Κομισιόν και της ΕΚΤ, τότε η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει αυτά τα έκτακτα μέτρα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo