Κερέ:Θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

newego_LARGE_t_1101_54670674_type13145

Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της εκτιμά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, φάνηκε αισιόδοξος και για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωζώνη ενώ αναφέρθηκε και στην Γαλλία, λέγοντας πως δεν είναι ο ασθενής της Ευρώπης. Σχετικά με την νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη,τόνισε πως ακολουθείται ενισχύει την ανάπτυξη, αλλά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τον πληθωρισμό.

Χθες σε συνέντευξη του στην FAZ ο ίδιος ανέφερε πως αν η ΕΚΤ αλλάξει τακτική, η γερμανική οικονομία θα βγει ζημιωμένη, και υπογράμμισε πως τα χαμηλά επιτόκια είναι ευκαιρία, όχι μόνο πρόκληση.

«Χάρη στις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, τα πραγματικά εισοδήματα και η αγορά εργασίας και στη Γερμανία έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε τα χαμηλά επιτόκια τώρα για να διασφαλίσουμε ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών κια υψηλότερες αποδόσεις στην αποταμίευση στο μέλλον», υπογράμμισε.

Σχετικά Νέα