Κατσίκης: Προϊόν «μονταζιέρας» τα περί ανταλλαγής των στρατιωτικών

Επίθεση σε δημοσιογράφους για την τοποθέτησή του περί ανταλλαγής των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

«Έκανα δηλώσεις; Άκουσα από τον κ. Παναγιωτόπουλο της ΝΔ να μιλά για δικές μου δηλώσεις. Θα έλεγα σε οποιονδήποτε υιοθετεί αυτή την έκφραση και χαρακτηρισμό περί δηλώσεων στην αναφορά μιας προσωπικής σκέψης μέσα σε μια θεωρητική κουβέντα και υποθετικό διάλογο, να πάει σε λεξικό να δει την έννοια της λέξης δήλωση» είπε αρχικά ο κ. Κατσίκης, για να συνεχίσει:

«Από το λεξικό “δήλωση” σημαίνει: η ρητή έκφραση πληροφορίας γραπτά η προφορικά με ενημερωτικό χαρακτήρα. Ποια πληροφορία πιστεύετε εσείς και όσοι μας ακούν ότι έδωσε ο Κατσίκης σε μια ομάδα δημοσιογραφικής αλητείας σε ένα πρωινό στον ΣΚΑΪ. Εκτός αν είμαι λαγός, όπως κάποιοι άλλοι είπαν. Ποια πληροφορία μετέφερα; Ήταν πληροφορία η προσωπική σκέψη σε έναν υποθετικό διάλογο;».

Σχολιάζοντας τα όσα είπαν για το θέμα τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όσο και τα στελέχη των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, Γιώργος Λαζαρίδης και Παναγιώτης Σγουρίδης, είπε: «Μονταζιέρα του ΣΚΑΙ επηρέασε συναδέλφους και του δικού μου κινήματος και του κυβερνητικού εταίρου. Συνεπώς, χαρακτηρίστηκα ανεύθυνος και ζημίωσα την πατρίδα μου. Το πιστεύετε ότι ζημίωσα την πατρίδα μου; Αν ήμουν Θεός θα σταματούσα τους πολέμους. Αυτό το εάν έγινε δήλωση, που από τον ΣΚΑΙ και τη μονταζιέρα του εξαπλώθηκε και έφτασε στην Τουρκία. Αν αυτό δεν γινόταν, θα είχε περάσει στα ψιλά. Αν έγινε ζημία ποιος την έκανε; Δεν πιστεύω ότι η ελαχιστότητά μου που υπηρετεί την πατρίδα θα μπορούσε να κάνει ζημιά. Πιστεύει κανείς ότι κάνοντας ζημιά θα μπορούσε ο Τούρκος να αλλάξει την προκλητικότητα που εκδηλώνει;».

Ο ίδιος μίλησε και για fake news, ενώ, απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή, είπε: «Κύριε Κοντονή παραπέμψατε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με καταδικάζουν, όμως παραλείψατε να αναφερθείτε στην γραπτή μου ανακοίνωση, που εξηγώ ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Σχετικά Νέα