Κατρούγκαλος: Υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να τηρήσει όσες δεσμεύσεις έχει λάβει «ακόμα και εκεί που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους ιδεολογικά γιατί έχουν την υπογραφή μας από κάτω» επανέλαβε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι στη ρητορική της κυβέρνησης ήταν ότι «θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει όσες δεσμεύσεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες με δικής μας έμπνευσης μέτρα».

Κληθείς να σχολιάσει στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ το «μποναμά Τσίπρα» ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είχαμε υποχρέωση να πάρουμε την άδεια, υπήρχε μόνο ενημέρωση».

Παράλληλα επέμεινε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει παρα το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανικό ΥΠΟΙΚ επιμένουν στο θέμα αυτό. «Πρόκειται για ακραίους παίχτες που είτε είναι σημαιοφόροι του νεοφιλελευθερισμού όπως το ταμείο είτε ευαγγελίζονται ίσως ακόμα εξόδους από το ευρώ και μικρότερη ευρωζώνη».

Παρόλα αυτά δεν θέλησε να κάνει δίκη προθέσεων για το αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει εκλογές και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά, ωστόσο, μίλησε για δύο σταθερές: «η μια έχει απέχθεια σε ό,τι είναι αριστερό σε διακυβέρνηση στην Ευρώπη και γι αυτό η κεντροαριστερά στην Ευρώπη οργανώνει μια κοινή στρατηγική και η δεύτερη έχει να κάνει με την ιδεολογία του κ. Σόιμπλε που θέλει την ευρωζώνη μικρότερη, μια πυρηνική ευρωζώνη».

Για την αξιολόγηση τέλος υποστήριξε ότι «υπάρχουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που δεν θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση αλλά εγώ από την εμπειρία που είχα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ευρώπη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαπιστώνω ότι μια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι ο Σόιμπλε δεν έχει την πλειοψηφία στην ΕΕ αλλά ελέγχει το Eurogroup που δεν είναι θεσμικό όργανο. Aυτή είναι η διαφορά και γι’ αυτό η αξιολόγηση θα κλείσει».

Σχετικά Νέα