Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Απρ 11th, 2016

Κατρούγκαλος: Συμφωνία θα μπορούσαμε να είχαμε και χθες – Θέλουμε καλή συμφωνία

katrougalos3Κατρούγκαλος: Συμφωνία θα μπορούσαμε να είχαμε και χθες – Θέλουμε καλή συμφωνία «Συμφωνία θα μπορούσαμε να είχαμε και χθες. Το θέμα είναι να έχουμε μία καλή συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προσερχόμενος στην συνάντηση με τους θεσμούς για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτιμά πάντως ότι τα μηνύματα είναι καλά. «Φαίνεται ότι τα βρίσκουμε στο δημοσιονομικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα συνεργασίας με δημιουργικό πνεύμα.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε ότι «έχουμε αργήσει». «Θεωρώ ότι μέχρι τις 22 Απριλίου υπάρχει χρόνος» σημείωσε πάντως ο υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «το καλό θα ήταν μέχρι τις 15 Απριλίου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ να έχουμε πάει με κάτι πιο χειροπιαστό. Καλό θα ήταν να τελειώσουμε σήμερα».
«Εμείς έχουμε εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό τα όρια υποχώρησής μας για τις επικουρικές» δήλωσε δε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σημειώνεται ότι το Μαξίμου δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η συμφωνία.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο τόσο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν όσο και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κατέστησαν σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα προστριβών με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, στο οποίο το Ταμείο είναι απαραίτητο να συμμετάσχει, όπως εκ νέου επισήμαναν.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo