Κατρούγκαλος: «Μας αναγκάζουν να πάρουμε μέτρα.Είναι πολιτικός εκβιασμός»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο κανάλι «Ε» για τα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές είπε «ότι τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα είναι παράλογα.Μας αναγκάζουν να πάρουμε μέτρα.Είναι πολιτικός εκβιασμός» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει το πρόγραμμα το 2018 για να φύγει η χώρα από την επιτροπεία.

Ο  Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «Οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές» ενώ αναφερόμενος στο θέμα με τις συντάξεις χηρείας επεσήμανε ότι με οι συντάξεις χηρείας «δεν ήταν στο νόμο όπως τον καταθέσαμε»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές σημείωσε ότι τα μέτρα θα ληφθούν και θα εφαρμοσθούν και υπογράμμισε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για το χρέος,τότε θα τα καταργήσουμε.

«Ο στόχος του 2,7% δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται. Το 2,2% είναι πιο ρεαλιστικός στόχος. Από φέτος αρχίζουμε να βλέπουμε φως. Είναι συσσωρευμένα 7 χρόνια μαυρίλας» τόνισε ο υπουργός.

Για την προκλητικότητα της Τουρκίας, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε «ότι στις τουρκικές προκλήσεις πρέπει να απαντάμε με νηφαλιότητα. Λαμβάνουμε μέτρα, ώστε να αποφύγουμε μετακίνηση πολιτών από τα Σκόπια».

 

Σχετικά Νέα