Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 10th, 2015

Κατρούγκαλος:«Οι δανειστές έπαιξαν το χαρτί της οικονομικής ασφυξίας, στο έπακρο»

090615012622_2892

O αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Κόκκινο» αναφερόμενος στις προτάσεις προς τους δανειστές υπογράμμισε «Δύσκολη πρόταση, ας είμαστε ειλικρινείς. Χρειαζόμαστε όμως χρόνο για να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, ανάσα, όπως και προοπτική μείωσης του χρέους»

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι, οι δανειστές «έπαιξαν το χαρτί» της οικονομικής ασφυξίας, στο έπακρο, για να πιέσουν αφόρητα την κυβέρνηση, η οποία πάντως απάντησε στα τελεσίγραφα με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Παράλληλα , συμπλήρωσε, στα καθ’ ημάς εξαρτώνται και από τις διεθνείς εξελίξεις, όπως π.χ. το αν θα γίνει πολιτική τομή στην Ισπανία, κάτι που – αν συμβεί – θα σηματοδοτήσει αλλαγές στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι με τους χειρισμούς που έκανε ο πρωθυπουργός, κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να αναμασά τις «ηλίθιες θεωρίες» για περίεργα παιχνίδια και «κρυφές ατζέντες»και συμπλήρωσε «Είναι σαφές ότι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη μοναδική αριστερή κυβέρνηση της Γηραιάς Ηπείρου. Θα πρέπει να αποτύχουν».

Καταληκτικά ο κ.Κατρούγκαλος είπε «Η Αριστερά όχι μόνο εξακολουθεί να θέλει «τον κόσμο στους δρόμους, αλλά γνωρίζει πως η παραμονή του κόσμου στο σπίτι είναι η ληξιαρχική πράξη» του δικού της, πολιτικού θανάτου».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo