Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 22nd, 2016

Κατρούγκαλος:Οι ακραίες θέσεις του ΔΝΤ δεν έχουν θέση στην Ευρώπη

giorgos-katrougkalosΟ υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην ΕΡΤ1,τόνισε πως «στόχος της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση είναι να αποτραπεί η γενικευμένη απορρύθμιση στην αγορά εργασίας».

Παράλληλα,υπογράμμισε πως το θέμα των ομαδικών απολύσεων αποτελεί κόκκινη γραμμή, ενώ σημείωσε ότι στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση δεν προσέρχεται αμυντικά αλλά θέτει ζητήματα όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω των οποίων θα καθορίζεται και ο κατώτατος μισθός.

Επίσης,ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας και όχι απολύσεις, ενώ επέκρινε το ΔΝΤ για την επιμονή του σε αυτά τα θέματα λέγοντας πως«οι ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΝΤ δεν έχουν θέση στην Ευρώπη και δεν ταιριάζουν με το DNA της».

Επιπλέον,γνωστοποίησε ότι μετά τις 15 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τα εργασιακά με την συμμετοχή Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και Ευρωπαίων υπουργών που διαφωνούν με νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Ο υπουργός επανέλαβε εκ νέου ότι κύριες και επικουρικές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ δεν θα πληγούν.

Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μεγαλύτερο όπως είπε, η κύρια σύνταξη δεν θα πληγεί ενώ θα γίνει επανυπολογισμός της επικουρικής αλλά με βάση τα χρόνια ασφάλισης και τις εισφορές που έχουν καταβληθεί. Ως εκ τούτου υπογράμμισε, δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo