Κατρούγκαλος:Δεν θα καταργηθούν τα επιδόματα και οι τριετίες

280315201123_3942O υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1,εξέφρασε τη δέσμευση ότι δε θα καταργηθούν τα επιδόματα και οι τριετίες. ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός.

Παράλληλα,αναφερόμενος στις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες υποφέρουν από αυτές τις πολιτικές και τόνισε ότι το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας.

«Από την αρχή λέγαμε ότι θέλαμε μια άλλη Ευρώπη, πιο κοινωνική και αυτή τη μάχη δίνουμε μέχρι τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.Μάλιστα όπως σημείωσε «το μνημόνιο που υπογράψαμε είναι νεοφιλελεύθερο και αποτέλεσμα αναγκαστικού συμβιβασμού» ενώ συμπλήρωσε ότι «το ΔΝΤ ζητάει “αίμα” στα εργασιακά».

Επίσης, ο κ.Κατρούγκαλος σημείωσε πως το Ταμείο ζητούσε να μην αυξηθούν οι εργασιακές εισφορές, αλλά τα χρήματα να βρεθούν από τις συντάξεις, ενώ υπογράμμισε πως «το συνταξιοδοτικό που φέραμε κάθε άλλο παρά νεοφιλελεύθερο είναι. Καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε. Δημιουργήσαμε καλύτερες συνθήκες. Μοιράσαμε την πίτα με καλύτερο τρόπο».

Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι οι συντάξεις δεν είναι υψηλές όμως πλέον, όπως είπε το σύστημα είναι πολύ δικαιότερο. Ταυτόχρονα τόνισε, πως το θέμα των εργασιακών “είναι θέμα ταυτότητας για εμάς”.

Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «εκείνος θέλει να ωφελήσει τους λίγους ενώ εμείς τους πολλούς».

Σχετικά Νέα