«Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι για την καθυστέρηση φταίει η ελληνική πλευρά», τονίζει ο Ν.Παππάς

«Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι για την καθυστέρηση φταίει η ελληνική πλευρά», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι: «Διανύθηκε πάρα πολύς δρόμος και αποδείχθηκε ότι, όταν υπάρχει θέληση και μέθοδος, μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα. Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι για την καθυστέρηση φταίει η ελληνική πλευρά ή ότι –αξιωματικά- κάθε καθυστέρηση φέρνει περισσότερα μέτρα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σας θυμίζω ότι, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ ζητούσε να πάρουμε μέτρα 2% του ΑΕΠ πριν το 2018, ακολούθως μετακινήθηκε και ζητούσε 2%. Τελικά -και με τη δική μας επιμονή- φτάσαμε σε παρεμβάσεις μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος, αλλά και σε μια Συμφωνία που προβλέπει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό που η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαρακτήριζε ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς.

Άρα, τώρα που πραγματικά η διαπραγμάτευση και η συζήτηση με τους θεσμούς έχει “αλλάξει πίστα“, τώρα που αποτυπώθηκαν τα πραγματικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας και πήρε ο άνεμος τις εκτιμήσεις ότι δεν θα πιάναμε τους στόχους, την προπαγάνδα ότι θα είχε ενεργοποιηθεί ο κόφτης, την προσδοκία ορισμένων για αδιέξοδο και καταστροφή, τώρα ας ξανασκεφτούν όλοι την πολιτική τους στρατηγική. Τώρα, που έχει γυρίσει σελίδα η διαπραγμάτευση και η οικονομία, είναι πασιφανή και τα εσωτερικά προβλήματα των κόμματων της αντιπολίτευσης, που ποντάρισαν όλα τους τα πολιτικά λεφτά στην πιθανότητα αδιεξόδου και πισωγυρίσματος».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την Ελλάδα και το ΔΝΤ απάντησε ότι: «Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναπτύσσεται ένας προβληματισμός σε σχέση με την παρουσία και την πολιτική του ΔΝΤ. Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι τα θέματα αυτά τα έχει εγείρει το ίδιο το ΔΝΤ με αφορμή τις βαθιές διαφωνίες του με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους».

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό. Τα νέα δεδομένα της οικονομίας καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν πλέον να καθυστερήσουν τη διαπραγμάτευση. Και αυτές, όμως, φαίνεται ότι κάμπτονται και δεν θα επικρατήσουν όπως συνέβη την περασμένη περίοδο».

Σχετικά Νέα