Καταρρέουν πέντε μεγάλοι «μύθοι» του σεξ

Από ζητήματα διάρκειας, ως προβλήματα… μεγέθους, το σεξ και η σεξουαλικότητα του ανθρώπου περιλαμβάνει ένα κάρο αξιώματα και θεωρήματα, πολλά από τα οποία αντέχουν στο χρόνο, χωρίς κανείς να τα αμφισβητεί.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι σεξολόγοι έχουν αποφασίσει να θέσουν υπό μικροσκοπικό έλεγχο τις υπάρχουσες αντιλήψεις για το σεξ και -ω, της εκπλήξεως- να αποδείξουν ότι πολλές από αυτές είναι μύθοι.

Μιλώντας λοιπόν στη Daily Mail, η σεξολόγος Νίκι Γκόλντσταϊν κατέρριψε πέντε από τους μεγαλύτερους μύθους γύρω από το σεξ:

ΜΥΘΟΣ 1ος: Η απόλαυση εξαρτάται από τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

Η Γκόλντσταϊν τονίζει ότι παρότι η διάρκεια παίζει ρόλο, για περίπου μία στις δύο γυναίκες αυτό που έχει σημασία είναι τα… προεόρτια και όχι η πράξη αυτή καθαυτή.

ΜΥΘΟΣ 2ος: Το σεξ στα πορνό είναι «καλό» σεξ

Το πορνό παρουσιάζει το σεξ με τρόπο ώστε να ερεθίζει την όραση, ωστόσο, ούτε ως εκπαιδευτικό μέσο μπορεί να θεωρηθεί, ούτε ως μέτρο σύγκρισης.

ΜΥΘΟΣ 3ος: Οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ όσο οι άνδρες

Κατά την Γκόλντσταϊν, είναι οι κοινωνικές αντιλήψεις και πιέσεις που κάνουν τις γυναίκες συχνά να κρύβουν την σεξουαλική τους επιθυμία και όχι κάποιος βιολογικός παράγοντας.

ΜΥΘΟΣ 4ος: Οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τη γυναικεία απόλαυση

Είναι μια λάθος αντίληψη, η οποία ασκεί πίεση στους άνδρες και υποτιμά τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

ΜΥΘΟΣ 5ος: Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν σεξουαλική «κορύφωση»

Η Γκόλντσταϊν υπογραμμίζει ότι το σεξ, ακόμα και όταν γίνεται πιο σπάνιο όσο μεγαλώνουμε, μπορεί να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε.

Σχετικά Νέα