Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ για ρατσιστικές επιθέσεις στους Αγίους Αναργύρους

keerfaΣτην καταγγελία για οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις κατά Πακιστανών στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων προχώρησε η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), καλώντας τις αρχές να λάβουν μέτρα.
Σύμφωνα με την οργάνωση, «Πακιστανοί μετανάστες κατήγγειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ σειρά ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων που συνέβησαν το τελευταίο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο Aρεφ Μοχαμάντ, εργαζόμενος στον επισιτισμό , δέχτηκε επίθεση σήμερα στις 5.30 π.μ. από ομάδα τεσσάρων φασιστοειδών που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Σταμάτησαν στην στάση του λεωφορείου, τον πλησίασαν και ρώτησε ένας: “Από πού είσαι;” Ο Αρεφ , αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα που έχει χτυπήσει μετανάστες το τελευταίο διάστημα και προσπάθησε να διαφύγει. Τον έκοψαν με τις μηχανές, το έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές στα πλευρά και μπουνιές στο πρόσωπο.
Είκοσι λεπτά αργότερα παρέα με δύο άλλους μετανάστες εργάτες βρέθηκε ξανά στην ίδια περιοχή αντιμέτωπος με την ίδια ομάδα ενώ προσπαθούσαν να πάνε στη δουλειά τους. Σταμάτησαν πάλι, κατέβηκαν από τις μηχανές και έπιασαν ένα μετανάστη ζητώντας του να τους δείξει τα χαρτιά και το πορτοφόλι του. Έβριζαν χυδαία φωνάζοντας “βρωμοπακιστανοί” και ένας απειλούσε: “αν σας ξαναδούμε εδώ θα σας σκοτώσουμε”.
Το πλέον σοβαρό περιστατικό συνέβη πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου όταν Ινδός εργάτης ξυλοκοπήθηκε από τους ίδιους και κατέληξε στο νοσοκομείο για εννέα μέρες».
H ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει ότι «μετά τις 4 Αυγούστου ξεκίνησαν ανάλογες επιθέσεις στον Ασπρόπυργο. Μετά την ομιλία Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να ξαναβγάλουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές». Προσθέτοντας ότι «πρόκειται για δράση ταγμάτων εφόδου σε μια περιοχή που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είχαν προχωρήσει σε ανάλογες επιθέσεις».
Η οργάνωση καλεί «τον Δήμο Αγίων Αναργύρων, τα σωματεία, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες  να προχωρήσουμε μαζί στην οργάνωση κινητοποιήσεων για να ξηλώσουμε τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή».
(πηγή: ΚΕΕΡΦΑ)

Σχετικά Νέα