Καμμένος: Όποιος φέρει πρόταση με τον όρο Μακεδονία, θα καταστραφεί πολιτικά

Στην εκτίμηση ότι δεν θα έρθει στη Βουλή πρόταση με τον όρο Μακεδονία, καθώς το “κύμα” για το Σκοπιανό δεν θα πέσει “και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, πόσω μάλλον η κυβέρνηση” που “δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυτό το ρεύμα”, προέβη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος,  μιλώντας στον Focus FM, συμπληρώνοντας ότι όποιος φέρει τέτοια πρόταση στη Βουλή “θα καταστραφεί πολιτικά”.

Επίσης, ερωτηθείς για το αν το “σκοπιανό” διαταράσσει τις σχέσεις του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ άφησε αιχμές προς κάθε κατεύθυνση (Σκουρλέτη, Κατρούγκαλο, 153, Παπαδημούλη) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

“Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς (…) Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά το θέμα”.

“Βλέπω κείμενα των 153, για εξαναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα “γκόμενοι” που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε.”

Ενώ αποκάλεσε τον κ. Παπαδημούλη τον “Δήμο Σταρένιο της Ευρωβουλής”, με αφορμή το mail που απέστειλε ο ευρωβουλευτής σε συναδέλφους του για το συλλαλητήριο με φωτογραφίες και πολιτικών που συμμετείχαν.

Αναλυτικά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, υποστήριξε ότι “ο Τσίπρας χθες τα “γύρισε”.

Όπως επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, “με το να κατεβάσουμε μία ταμπέλα ή να αλλάξει όνομα ένα δρόμος, δεν σημαίνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων με τα αλυτρωτικά. Άρα ένας έντιμος συμβιβασμός που λένε, μία δίκαιη λύση, κι όλα αυτά που λένε για τα Σκόπια δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμα”.

“Εφόσον γνωρίζουμε (ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους), γιατί βγαίνουν και λένε ότι είμαστε φασίστες, ακροδεξιοί, σκοταδιστές και χρυσαυγίτες όσοι πήγαμε στο συλλαλητήριο, ή δεν θέλουμε το όνομα;” διερωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι “αν τους δώσουμε το όνομα “Μακεδονία” λύσαμε το θέμα τους. Αν δεν τους δώσεις το όνομα και δεν αλλάξουν Σύνταγμα, πάλι δεν κερδίζεις.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο επισπεύδων σε αυτό το ζήτημα είναι τα Σκόπια, που θέλουν να μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όλη αυτή η υπόθεση πάντως, έχει μία τεράστια ουσία, γιατί συσπείρωσε τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν φασίστες. Αυτό το “κύμα” δεν θα ξεφουσκώσει”.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, είπε ότι “καλά κάναμε και μαζευτήκαμε και δώσαμε τον παλμό για την Μακεδονία, για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα, αλλά δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα. Δεν πιστεύω ότι θα έρθει πρόταση στη Βουλή, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ποια πρόταση θα είναι αυτή και γιατί δεν θα υπάρχει κάποια συμφωνία με το άλλο μέρος”.

“Ας υποθέσουμε πάλι, ότι αλλάζουν τα πάντα στο Σύνταγμα για τα αλυτρωτικά, μόνιμα και αμετάκλητα, βιβλία, χάρτες, γλώσσα, εθνότητα κτλ. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα τους δώσουμε το όνομα “Άνω Μακεδονία”; Είναι οξύμωρο αυτό. (…) Έπρεπε να αφουγκραστούμε το συλλαλητήριο και το μήνυμά του. Στην Αθήνα νομίζω θα έχει περισσότερο κόσμο και πρέπει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση. Το “κύμα” δεν θα πέσει, το Σκοπιανό δεν θα πέσει στην ατζέντα κι αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και πόσω μάλλον η κυβέρνηση. Για αυτό και δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυτό το ρεύμα. Και γι αυτό δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν τρόπο, γιατί όποιος το φέρει θα καταστραφεί πολιτικά.”

Ερωτηθείς αν το Σκοπιανό διαταράσσει τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος απάντησε:

“Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει άλλα, δεν το κατανοώ.
[…]

Εγώ έχω να πω το εξής: Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια. Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά το θέμα με Ρουβίκωνες, Εξάρχεια κτλ, γι αυτό και είμαστε εμείς εκεί, για να τους “γυρίζουμε” στο σωστό τον δρόμο.

Βλέπω κείμενα των 153, για εξαναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα “γκόμενοι” που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε.”

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την κίνηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με το mail που απέστειλε σε συναδέλφους του για συλλαλητήριο με φωτογραφίες και πολιτικών που συμμετείχαν ο κ. Καμμένος απάντησε:

“Λάθος του Παπαδημούλη, έγινε ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής. Είναι δυνατόν; Πού βρισκόμαστε; Ποιους καταδίδει; Ποιος έχει φασιστική και καταδοτική νοοτροπία και δείχνει με το δαχτυλάκι; Και ποιος είσαι εσύ που το κάνεις; Κι από πού κι ως πού; Έχει χαθεί λίγο η ψυχραιμία όλων. Να έχεις ένα δημοκρατικό συλλαλητήριο και να βγάζεις φωτογραφια συναδέλφους και να τους δείχνεις στην Ευρωβουλή; Να μας κάνουν ντα; Η πράξη είναι ανήθικη, δεν είναι δημοκρατική, δεν είναι αριστερών ηθών. Οι αριστεροί δεν δείχνουν, συνήθως ήταν αυτοί που τους δείχνανε…”

Σχετικά Νέα