Καμμένος: Η Κύπρος δεν είναι μακριά

Μήνυμα εκ μέρους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού πως η Κύπρος δεν είναι μακριά, «Κύπρος δεν ήταν ποτέ μακριά», έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του μουσειακού χώρου για την επιχείρηση «Νίκη» στο στρατόπεδο «Στέλιο Μαυρομμάτη» στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος «σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην τιμητική παρουσία, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, των επιζώντων ηρώων, υπό τις ευλογίες εκείνων που έπεσαν – και επί 44 χρόνια δεν δικαιώθηκαν – στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Κύπρου, τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Έθνους».

Υπέρ πίστεως και πατρίδας αγωνίζονται οι Έλληνες στρατιώτες σε όλα τα μέρη που υπάρχει ελληνικό έθνος. Συνεχίζουν την παράδοση και βεβαιώνουν τον ελληνικό λαό, το ελληνικό έθνος, είτε βρίσκεται εδώ στην Κύπρο μας είτε στη μητέρα πατρίδα, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή» επεσήμανε ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, προσθέτοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε εσάς που επιζήσατε αλλά και τη μνήμη εκείνων που έπεσαν».

Επιπλέον, ανέφερε ότι όσοι «έπεσαν» στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Κύπρου, αλλά και όσοι βρίσκονται εν ζωή και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, δεν ήταν «σε μια άσκηση κατόπιν αδείας, όπως κάποιοι προσπάθησαν επί πολλά χρόνια να περιγράψουν τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, στα 3,5 αυτά χρόνια μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ζητήσουμε ένα μεγάλο «συγγνώμη» σε εκείνους που αδίκησε το έθνος επί 44 ολόκληρα χρόνια».

«Για αυτό δεν μπορεί κανείς, όσο υπάρχει ένας ακόμα ζωντανός από όλους εμάς, να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα», υπογράμμισε.

Σχετικά Νέα