Καλιφόρνια: Τέλος στις έρευνες με απολογισμό 88 νεκρούς και 196 αγνοούμενους

Ολοκληρώθηκαν επισήμως οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Καμπ στην κωμόπολη Πάρανταϊς της Καλιφόρνιας. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 196 παραμένουν αγνοούμενοι καθώς τα σωστικά συνεργεία έχουν πλέον έχουν ερευνήσει κάθε πιθανό σημείο στην περιοχή όπου θα μπορούσαν να βρεθούν ανθρώπινα λείψανα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο απολογισμός μπορεί να γίνει ακόμα πιο βαρύς το επόμενο διάστημα. Η Καμπ είναι ήδη η πλέον πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Έκαψε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια στρέμματα γης και κατέστρεψε σχεδόν 14.000 σπίτια.

«Έχω μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης στις έρευνες που έγιναν και πιστεύω πως έχουμε κάνει τα δέοντα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπουτ, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από την φωτιά, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τριάντα-πέντε νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί με βεβαιότητα, ενώ 47 έχουν αναγνωριστεί προκαταρκτικά.

Η κομητεία αντιμετωπίζει μία ακόμα κρίση το τελευταίο διήμερο, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε περιοχές που κάηκαν από την πυρκαγιά.

Η κακοκαιρία δυσχέρανε περαιτέρω την αναζήτηση θυμάτων, καθώς η λάσπη καθιστά πιο δύσκολη τον εντοπισμό λειψάνων.

Μέρος της Πάρανταϊς αναμένεται να ανοίξει και πάλι για τους κατοίκους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σχετικά Νέα