Καλιφόρνια:Δημοψήφισμα τον Νοέμβριο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

2015-11-04T025348Z_977464767_TM3EBB31OQU01_RTRMADP_3_OHIO-MARIJUANA-VOTEΤον Νοέμβριο θα αποφασίσουν οι πολίτες της Καλιφόρνιας αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση, καθώς η σχετική πρόταση νόμου συγκέντρωσε τις περίπου 366.000 υπογραφές που είναι απαραίτητες για να τεθεί σε ψηφοφορία.
Αν ο νόμος εγκριθεί, ο οποίος έχει την υποστήριξη του συνιδρυτή του Napster και πρώην προέδρου του Facebook Σον Πάρκερ που χρηματοδότησε την εκστρατεία υπέρ του νομοσχεδίου, θα επιτρέψει στους πολίτες άνω των 21 ετών να αγοράζουν μια ουγγιά (περίπου 30 γραμμάρια) μαριχουάνας ή προϊόντων με βάση την ουσία αυτή, καθώς και να καλλιεργούν μέχρι έξι φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση.
«Σήμερα είναι μια νέα αρχή για την Καλιφόρνια. Ετοιμαζόμαστε να αντικαταστήσουμε μια δαπανηρή, αναποτελεσματική και βλαβερή απαγόρευση με ένα νόμιμο και υπεύθυνο σύστημα χρήσης της μαριχουάνας που να λειτουργεί», δήλωσε ο Τζέισον Κίνεϊ, εκπρόσωπος της εκστρατείας. Σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνιας, το μέτρο αυτό θα αποφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε φόρους στον προϋπολογισμό αυτής της Πολιτείας της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.
Η κάνναβη παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όμως τέσσερις Πολιτείες, η Αλάσκα, η Ουάσινγκτον, το Κολοράντο και το Όρεγκον, έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση, ενώ άλλες για ιατρική χρήση. Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας είχαν απορρίψει το 2010 τη νομιμοποίηση της κάνναβης, όμως τώρα η πλειοψηφία τους τάσσεται υπέρ, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σχετικά Νέα