«Κίτρινα γιλέκα»: Μάχη απομόνωσης των ακροδεξιών (Βίντεο)

Σύγχυση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” που διαμαρτύρεται για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, καθώς υπάρχει πληθώρα πληροφοριών που αναφέρουν ότι ακροδεξιοί έχουν παρεισφρήσει, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο του κινήματος.

Ωστόσο, διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δηλώνουν πως πράγματι υπήρξε μια τέτοια κίνηση από ακροδεξιές ομάδες, όμως, απομονώθηκαν από το σύνολο των διαδηλωτών.

Παράλληλα, βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο 24ωρο, δείχνει αντιφασίστες διαδηλωτές να επιτίθενται στους καμουφλαρισμένους ακροδεξιούς που φορούν τα κίτρινα γιλέκα. Η επίθεση αυτή έγινε στα πλαίσια της απομόνωσης ακραίων ρατσιστικών ομάδων που στόχος τους είναι να καπηλευτούν το κίνημα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» αναφέρουν ότι κάθε είδους ακροδεξιές ομάδες, έκαναν την εμφάνισή τους χθες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσηςΒίντεο με ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσα στο Παρίσι

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, παρούσα ήταν η ακροδεξιά φοιτητική οργάνωση GUD, ο ακροδεξιός Ιβαν Μπενεντετί, πρώην επικεφαλής της εθνικιστικής κίνησης «Loeuvre Francaise» η οποία έχει διαλυθεί από το 2013, ενώ δεν έλειψαν και τα εθνικιστικά συνθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ακροδεξιός Ιβαν Μπενεντετί, παραδέχτηκε την επίθεση που πραγματοποίησαν αντιφασίστες διαδηλωτές εναντίον τους, “σφραγίζοντας” έτσι τις πληροφορίες που θέλουν τους ακροδεξιούς να παρεισφρύουν στο κίνημα.

Επιπλέον, η ακροδεξιά Marine Le Pen, σχολιάζοντας τις συγκρούσεις στο Παρίσι, επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Christophe Castaner, αναφέροντας ότι οι ακροδεξιοί δεν συμμετέχουν στο κίνημα που έχει δημιουργηθεί.

Οι ισχυρισμοί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, έρχονται βεβαίως σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ακροδεξιού Ιβαν Μπενέντετι, αλλά και των φωτογραφιών που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπως η παρακάτω που αποδεικνύουν ότι θέλουν να θέσουν υπό έλεγχο το κίνημα:

Σχεδόν το σύνολο του κινήματος των “Κίτρινων γιλέκων”, φαίνεται αποφασισμένο να μην επιτρέψει κανένα ακροδεξιό στοιχείο να πάρει υπό έλεγχο το κίνημα.

Το βίντεο παρακάτω παρουσιάζει την μαχητικότητα των Αντιφασιστών διαδηλωτών ενάντια στα ακροδεξιά, ρατσιστικά στοιχεία:

 

Σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Γάλλος πρόεδρος επέστρεψε σήμερα το πρωί από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αργεντινή και συγκάλεσε συμβούλιο με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και τις «αρμόδιες υπηρεσίες» προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος αντιμετώπισης του κινήματος των«κίτρινων γιλέκων» που φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μακρόν επισκέφτηκε την Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις ζημιές που προκλήθηκαν στο μνημείο κατά τα επεισόδια του Σαββάτου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Χθες, Σάββατο βράδυ, την ώρα που αυτοκίνητα καίγονταν στο κέντρο του Παρισιού, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωνε από το Μπουένος Άιρες πως «δεν θα δεχθεί ποτέ τη βία».

Βίντεο από τις χθεσινές συγκρούσεις:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα