Κίνηση «Πράττω»: Απαράδεκτη η απόφαση ΣτΕ για τους διακριθέντες αθλητές

Απορία και απογοήτευση εκφράζει το δίκτυο νεολαίας της κίνησης Πράττω για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ορίσει ως αντισυνταγματική τη μοριοδότηση των νέων διακριθέντων αθλητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτη».

Μάλιστα, καλεί το υπουργείο Παιδείας να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να διευθετηθεί άμεσα αυτό το ζήτημα

Σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την εισαγωγή αθλητών και αθλητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το δίκτυο νεολαίας του Πράττω επισημαίνει πως κατά αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι νέοι από τον αθλητισμό, οι αθλητές αποκλείονται από την ανώτατη εκπαίδευση και περιθωριοποιούνται, ενώ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οδηγείται στην εξαφάνιση. Η απόφαση αυτή, υπογραμμίζει επίσης, έρχεται σε συνέχεια μιας πληθώρας αντιδραστικών και προκλητικών αποφάσεων που δεν βοηθούν να δομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής Δικαιοσύνης και της κοινωνίας.

Τέλος, η νεολαία του Πράττω δηλώνει αντίθετη και καταδικάζει την εν λόγω απόφαση, επισημαίνοντας πως πάγια θέση τους είναι ότι οι νέοι αθλητές πρέπει να στηρίζονται με κίνητρα από την Πολιτεία και όχι να παρεμποδίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Σχετικά Νέα