Κίνα:2 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη των φτωχών χωρών

kinaaaaaa

Σήμερα ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσε  ότι το Πεκινο θα δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής με το αρχικό ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να εφαρμόσουν ένα παγκόσμιο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης στα επόμενα 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα,ο  Σι Τζινπίνγκ σε μια σύνοδο κορυφής για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε “Η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει την επένδυση στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, έχοντας στόχο να αυξήσει το σύνολό της στα 12 δισεκατομμύρια έως το 2030” ενώ πρόσθεσε “Η Κίνα θα παραγράψει το χρέος από τα εκκρεμούντα διακυβερνητικά άτοκα δάνεία που οφείλονται έως το τέλος του 2015 από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, περίκλειστες αναπτυσσόμενες χώρες και μικρές αναπτυσσόμενες νησιωτικές χώρες”.

Θέλουμε “η δικαιοσύνη να προηγηθεί των ατομικών συμφερόντων”, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κίνας, η οικονομία της οποίας, καθώς είναι στραμμένη προς τις εξαγωγές προϊόντων μεταποίησης, είναι η πρώτη που επωφελείται από την ανάπτυξη των χωρών του Νότου. Η δεύτερη παγκόσμια οικονομία είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος των αφρικανικών χωρών.

 

Σχετικά Νέα