Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Αυγ 26th, 2016

Κέρι και Λαβρόφ συναντώνται σήμερα στη Γενεύη για τη Συρία

keri_18Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έφθασε στη Γενεύη χθες για να οριστικοποιήσει μια συμφωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντησή τους σήμερα για την στρατιωτική συνεργασία και τηνανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη Συρία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι, των οποίων οι χώρες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον πόλεμο της Συρίας, ξεκίνησαν συναντήσεις από τον Ιούλιο ώστε να βρουν κοινό σχέδιο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Κέρι είχε δηλώσει στις αρχές της εβδομάδας αυτής ότι οι συνομιλίες πλησιάζουν την ολοκλήρωσή τους.

Νωρίτερα χθες ολοκληρώθηκαν στη Γενεύη οι τριήμερες συνομιλίες ειδικών επί της σταθεροποίησης της κατάστασης στη Συρία που επικεντρώθηκαν στο Χαλέπι και σε πιθανή συνεργασία μεταξύ των στρατών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Σήμερα επίσης αναμένεται να συναντηθεί ξεχωριστά με τους δύο υπουργούς ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, σύμφωνα με πηγή από το γραφείο του που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, η οποία πρόσθεσε ότι δεν έχει καθοριστεί το πρόγραμμα ακόμα.

Νωρίτερα χθες, ο ντε Μιστούρα είπε σε δημοσιογράφους ότι σκόπευε να παρουσιάσει στον Κέρι και τον Λαβρόφ τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για να επανέλθει στην ομαλότητα η πολιτική διαδικασία στη Συρία.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo