Κέρδη καταγράφουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια

Κέρδη καταγράφουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παίρνουν μια ανάσα από τις έντονες πιέσεις του τελευταίου διαστήματος αναφορικά με τον κίνδυνο εμπορικού πολέμου μετά τις εξαγγελίες Τραμπ περί επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο. Αφορμή για την άμβλυνση των επενδυτικών φόβων ήταν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρασκηνιακές συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας με στόχο την αποφυγή ενός καταστροφικού εμπορικού πολέμου.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ ζήτησαν με επιστολή τους από την Κίνα την περασμένη εβδομάδα να μειώσει τους δασμούς που επιβάλλει σε αμερικανικά αυτοκίνητα, να αγοράζει περισσότερους ημιαγωγούς που έχουν κατασκευασθεί στις ΗΠΑ και να δώσει στις αμερικανικές εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στον κινεζικό χρηματοπιστωτικό τομέα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,4%, ενώ άνοδο 0,88% σημείωσε ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία. Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο ASX 200 στην Αυστραλία.

Σε ανοδική τροχιά και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,57%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,92%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κινείται ανοδικά κατά 0,61%.

Υπενθυμίζεται ότι σε ράλι επιδόθηκαν χθες οι βασικοί δείκτες της Wall Street κλείνοντας με τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από τον Αύγουστο του 2015 σε κλίμα αισιοδοξίας ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα παρά τις πρώτες προειδοποιητικές βολές των δύο χωρών στις εμπορικές τους σχέσεις.

Σχετικά Νέα