Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούλ 2nd, 2016

Κάμερα καταγράφει για πρώτη φορά λευκό καρχαρία να κοιμάται(Βίντεο)

Επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό του  Discovery Channel,  χρησιμοποιώντας ρομποτικές κάμερες έπιασαν τον θηλυκό μεγάλο λευκό καρχαρία, με το όνομα “Έμμα” να απολαμβάνει έναν γρήγορο ύπνο, στα νερά της Γουαδελούπης

λευκος-καρχαριαςΕπιστήμονες ελπίζουν να μπορέσουν να απαντήσουν σε έναν γρίφο, καθώς για πρώτη καταγράφουν σε κάμερα έναν από τους μεγαλύτερους θαλάσσιους θηρευτές….να κοιμάται. Παρόλο που με μια πρώτη ανάγνωση δεν φαίνεται ως κάποιος σπουδαίο κατόρθωμα, ο ύπνος του μεγάλου λευκού καρχαρία ήταν ένα αίνιγμα, καθώς το ψάρι χρειάζεται να κινείται διαρκώς για να μπορεί να αναπνέει.

Επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό του  Discovery Channel,  χρησιμοποιώντας ρομποτικές κάμερες έπιασαν τον θηλυκό μεγάλο λευκό καρχαρία, με το όνομα “Έμμα” να απολαμβάνει έναν γρήγορο ύπνο, στα νερά της Γουαδελούπης.

Οι επιστήμονες που κατέγραφαν τις κινήσεις του μεγάλου λευκού συνειδητοποιούσαν πως όσο νύχτωνε η συμπεριφορά του άλλαζε άρδην Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας σύχναζε σε βαθιά νερά προς αναζήτηση τροφής, τις απογευματινές ώρες κολυμπούσε σε πιο ρηχά νερά και πλησιέστερα στην ακτή.

Περίπου στις 8.30 οι επιστήμονες είδαν τα σαγόνια της ‘Εμμα” να ανοίγουν και σταδιακά να βρίσκεται σε μια υποτονική κατάσταση. Παρόλο που ο μεγάλος λευκός εξακολουθούσε να κολυμπάει, το έκανε με πολύ χαμηλή ταχύτητα, καθώς αν σταματούσε να κινείται, το νερό δεν θα έρεε μέσα από τα βράγχια της, θα βυθιζόταν και θα πέθαινε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo