Κάλεσμα Μαδρίτης στον Πουτσδεμόν για συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές

Η ισπανική κυβέρνηση απηύθυνε κάλεσμα στον αποπεμφθέντα πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτσδεμόν, να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters TV ότι εάν ο Πουτσδεμόν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα «κάτι που είναι δικαίωμά του, νομίζω ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις προσεχείς εκλογές».

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι εάν ο Πουτσδεμόν συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί να ασκήσει αυτή τη δημοκρατική αντίσταση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του ότι η καταλανική αστυνομία θα υπακούσει στις επιταγές του νόμου μετά την απομάκρυνση των ηγετικών στελεχών της.

Ο ίδιος τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι εάν ο πρόεδρος της Καταλονίας αρνηθεί να εγκαταλείψει το γραφείο του, η κυβέρνηση θα αντιδράσει με «εξυπνάδα και βάση της κοινής λογικής».

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κάρλες Πουτσδεμόν, ο Μέντεθ ντε Βίγο απάντησε ότι στην Ισπανία οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες λειτουργούν αυτόνομα και ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Σχετικά Νέα