Κάλεσμα για πορεία κατά των εθνικιστικών καταλήψεων

Συνεχώς «δυναμώνουν» οι φωνές κατά των εθνικιστικών καταλήψεων που πραγματοποιούνται στα σχολεία , με την «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» να πραγματοποιεί κάλεσμα για πορεία την Πέμπτη στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασίστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».

Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!».

Το κάλεσμα συνυπογράφει και η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Θεσσαλονίκης».

Την ίδια στιγμή, τα σχολεία της Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ καλούν σε συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη, στις 11:00, στο άγαλμα Βενιζέλους. Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον Εύοσμο, την Πολίχνη, τη Χαλάστρα, τη Νεάπολη, το Ωραιόκαστρο, τη Μενεμένη και την Καλαμαριά, υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολεία.

 

Σχετικά Νέα