Κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ για τη γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου

adediΚάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, για να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Τονίζει, δε, ότι η απεργία αυτή πρέπει και μπορεί να αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά, με την συμμετοχή των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα αλλά και των νέων, των άνεργων, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων «για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στα μνημόνια».

Στη μακροσκελή ανακοίνωση-κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιτίθεται στο Δημόσιο Τομέα και τους εργαζόμενους με μέτρα που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ενώ αναφέρει ότι στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών. Επίσης, σε σχέση με τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο ότι το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας. Όσον αφορά το νέο Πολυνομοσχέδιο για το Υπερταμείο, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός είναι να μπει όλη «η κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στο νέο ΥπερΤΑΙΠΕΔ και να διορίσουν διοίκηση ελεγχόμενη από τους δανειστές. Να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τη Δ.Ε.Η. και να ανοίξουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Η ΑΔΕΔΥ μέσα από την κινητοποίηση της 24ης Νοεμβρίου θα διεκδικήσει:

1)Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, στην Αυτοδιοίκηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και σ’ όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

2)Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων και την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.

3) Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.

4)Την κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Σχετικά Νέα