Ιταλία: Συμπλοκές ακτιβιστών και αστυνομίας για τον TAP(Βίντεο)

Mε χρήση βίας, η ιταλική αστυνομία απομάκρυνε δεκάδες ακτιβιστές από την περιοχή στην οποία αποφασίσθηκε να ξεριζωθούν διακόσια αιωνόβια ελαιόδεντρα, για να προχωρήσει η κατασκευή του τελευταίου κομματιού του αγωγού Tap, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία μέχρι την Ιταλία.

Οι ακτιβιστές απομακρύνθηκαν μετά από συμπλοκές με την αστυνομία, χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Ένας μεσήλικας κάτοικος της περιοχής, όμως, ο οποίος είχε προχωρήσει, όπως όλοι οι υπόλοιποι, σε καθιστική διαμαρτυρία, ένιωσε έντονη δυσφορία. Οι κάτοικοι οι οποίοι αντιτίθενται στην ολοκλήρωση του έργου υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο αυτό κομμάτι του Tap θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιβαλλοντική ισορροπία, αλλά και στον τουρισμό της περιοχής αυτής της Απουλίας, που φημίζεται για την θάλασσα και την ακρογιαλιά της.

Χθες το απόγευμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι τα σχετικά έργα μπορούν να συνεχισθούν, απορρίπτοντας προσφυγή της περιφέρειας, ενώ αναμένεται να εκφραστεί σχετικά και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας. «Με την σημερινή αυτή μαζική ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων, η κυβέρνηση της Ρώμης δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να εισακούσει τα αιτήματα μιας ολόκληρης περιφέρειας, η οποία, με το πρόγραμμα που επεξεργάσθηκαν και ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας, ζητά να επιλεγεί άλλο σημείο για την κατάληξη του αγωγού», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα