Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Απρ 3rd, 2016

Ιταλία:Προς απέλαση 200 από τους 400 μετανάστες από το hotspot στον Τάραντα

italia-diasosi-metanaston-metanastes-arxeiou

Οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν την απέλαση 200 εκ των συνολικά 400 μεταναστών οι οποίοι, την περασμένη εβδομάδα, είχαν μεταφερθεί στο hot spot του Τάραντα, στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, πρόκειται για Αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τα όσα εξακριβώθηκαν, δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές αλλά αναζητούν στην Ευρώπη καλύτερες συνθήκες ζωής.

Οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν από την Ιταλία μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, αλλά στο διάστημα αυτό «εγκαταλείπονται στην μοίρα τους, χωρίς κανέναν έλεγχο ή υποστήριξη», όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Ο δήμαρχος του Τάραντα και εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων προτίθενται να συλλέξουν το αναγκαίο χρηματικό ποσό και να ζητήσουν τη συνεργασία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να βοηθηθούν οι 200 μετανάστες να έλθουν σε επαφή με τυχόν συγγενείς τους που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και να προσπαθήσουν να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κάποιο άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ουσιαστικός κίνδυνος, υπογραμμίζεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να στρατολογηθούν οι μετανάστες από τις διάφορες μαφίες και να βρεθούν αναγκασμένοι να εκτελούν κάθε είδους εντολή της Κόζα Νόστρα, της Ντράγκετα και της μαφίας της Απουλίας, του «Ιερού Ενωμένου Στέφανου»

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo