Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Νοέ 5th, 2016

Ισχυρή αντίσταση από το Ι.Κ. αντιμετωπίζουν οι ιρακινές δυνάμεις στη Μοσούλη

4565Xθες για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, oι ειδικές δυνάμεις του ιρακινού στρατού, που εισήλθαν πιο βαθιά στη Μοσούλη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μερικώς μπροστά στην «ισχυρή αντίσταση» των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας αξιωματικός δήλωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού μπήκαν χθες στους δρόμους της αλ Καράμα, ενός ανατολικού προαστίου της Μοσούλης, με τεθωρακισμένα οχήματα και εκσκαφείς υπό τα αδιάλειπτα πυρά των τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν στήσει οδοφράγματα και τοποθετήσει βόμβες στους δρόμους. Κάποια από αυτά τα τεθωρακισμένα αποσύρθηκαν έπειτα από μερικές ώρες. «Δεν αναμέναμε τέτοια αντίσταση, οι τζιχαντιστές είχαν αποκλείσει όλους τους δρόμους», εξήγησε ο αξιωματικός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Οι τζιχαντιστές είναι πάρα πολλοί. Ήταν προτιμότερο να υποχωρήσουμε και να καταστρώσουμε νέο σχέδιο», πρόσθεσε, την ώρα που διοικητές του ιρακινού στρατού ανέφεραν την πιθανότητα να προσπαθήσουν να διεισδύσουν στη Μοσούλη από βορρά.

Οι πρώτες δυνάμεις που εισήλθαν στην πόλη από τις 17 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, συνάντησαν «ισχυρή αντίσταση» από το ΙΚ, εξήγησε ο Μουνταντχάρ Σάλεμ, διοικητής των ειδικών δυνάμεων αντιτρομοκρατίας του ιρακινού στρατού.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo