Ισραήλ: Εκτός ατζέντας η απέλαση μεταναστών από την Αφρική

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει αμφιλεγόμενο σχέδιο που προέβλεπε την απέλαση χιλιάδων μεταναστών από την Αφρική, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, με γραπτή δήλωση της προς το Ανώτατο Δικαστήριο η κυβέρνηση του Ισραήλ ανέφερε ότι δεν επιδιώκει πλέον να ακολουθήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση τόνισε επίσης πως η αρχή μετανάστευσης της χώρας, θα συνεχίσει να αναζητά επιλογές απέλασης μεταναστών σε εθελοντική βάση, αλλά η αναγκαστική μεταφορά τους «δεν βρίσκεται πλέον στην ατζέντα».

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ακυρώσει μια συμφωνία που συναφθεί με τον ΟΗΕ η οποία προέβλεπε τη νομιμοποίηση χιλιάδων Αφρικανών μεταναστών στο Ισραήλ και τη μετεγκατάσταση ενός παρόμοιου αριθμού σε δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες ζουν σήμερα στο Ισραήλ και οι μισοί από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- δεν απειλούνται με απέλαση. Οι περισσότεροι έφτασαν στη χώρα μετά το 2007, περνώντας από το Σινά και εγκαταστάθηκαν σε φτωχογειτονιές του Τελ Αβίβ.

Σχετικά Νέα