Ισπανία: Συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών

Οκτώ άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις και στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, συνέλαβε η ισπανική αστυνομία, στη Βαρκελώνη.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε τουλάχιστον 12 κτίρια, τα οποία είχαν αναφερθεί ως κρυσφήγετα τζιχαντιστών και εγκληματικών ομάδων. Η ισπανική αστυνομία ενήργησε με την άμεση συμβολή των βελγικών αρχών, οι οποίες πρόσφεραν τις πληροφορίες, ενώ έστειλαν και ειδικούς, προκειμένου να παρέχουν χρήσιμες βοήθειες στους Ισπανούς επιτελείς.

Η πλειοψηφία των συλληφθέντων φέρονται να εμπλέκονται στο τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, τον Μάρτιο του 2016, κατά την οποία σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι στο αεροδρόμιο και στο μετρό. Η ίδια τρομοκρατική ομάδα ενδέχεται να είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας, άπαντες οι συλληφθέντες είναι μαροκινής καταγωγής, ηλικίας από 21 έως και 39 ετών, με μόνιμη κατοικία στην Καταλονία. Επίσης, η λίστα συμπληρώνεται με άτομα που εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι από το ξεκίνημα του 2017, έχουν συλληφθεί 22 άτομα, τα οποία συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, σε 16 επιχειρήσεις.

Σχετικά Νέα