Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Φεβ 2nd, 2016

Ισπανία:Έτοιμος να ηγηθεί των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης ο αρχηγός των Σοσιαλιστών

sanchez

Ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι θα δεχόταν να ηγηθεί συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για να σχηματιστεί κυβέρνηση, εάν ο βασιλιάς Φίλιππος του δώσει την εντολή μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον βασιλιά, ο κ. Σάντσεθ δήλωσε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και εγώ ο ίδιος είπαμε στον βασιλιά ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση ώστε να τερματισθεί το αδιέξοδο στην Ισπανική Δημοκρατία και στους θεσμούς της».

Ο κ. Σάντσεθ δήλωσε επίσης ότι θα αρχίσει συνομιλίες με όλα τα κόμματα αν πάρει εντολή από τον βασιλιά, αν και δεν θα επιδιώξει ενεργά τη στήριξη δυνάμεων που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ο βασιλιάς Φίλιππος πρόκειται να συναντηθεί στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) με τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), ο οποίος τον περασμένο μήνα αρνήθηκε να ζητήσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου, επειδή δεν διέθετε επαρκή υποστήριξη για να την κερδίσει.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo